LA.


Efter en liten semester i USA är jag nu tillbaka på bloggen.








Rabarber.





Du behöver inte göra paj av din rabarber.
Om du behåller rå rabarber i din desert behåller du den goda friskheten som finns i rabarbern.
I denna desert  finns det sorbet och råmarinerad rabarber.


Crab cakes.




Prova detta i sommar du kommer inte att bli besviken och dina gäster kommer att bli mycket imponerade.
Till Crab cakes serverar jag sallad på papaya, avocado och gurka samt chillimayo

Enkelt är godast.




Sparris är godast utan krusiduller, några få minuter på grillen eller blancherade i saltat vatten mer behövs inte.

Forell någon?



Efter regn.




Regnet öste ner i går men solen titta fram mot kvällen och bilden lyckades jag ta där i mellan.

Lamm.






Lamm med flageoletbönor och rotsaker.

Hemgjort godis.



Chokladkola med havsalt
ca 65st

Ingredienser

2dl     vispgrädde
3,5dl  socker
2dl     honung
200g  70% choklad
havsalt till garnering.


Gör så här: 
1. Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º.
3. Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen.
4. Klicka smeten i knäckformar och toppa med havsalt


Helg.





Enligt Wikipedia.
"Helg kallas tradionellt den tid under vilken en högtid firas. I svensk tradition räknas de kristna helgerna från aftonen före den första högtidsdagen och kan inledas med helgmålsbön och helgmålsringning. Julhelgen räknas från julaftonen till och med trettondagen inklusive mellanliggande vardagar. Jämför även helgdag. I dagligt tal är helg även en benämning på veckoslutet, dvs lördag och söndag."

Jag är kock, Jag är på jobb.

Inspiration av Medelhavet.





En snabb, enkel men fantastiskt god förrätt.
Allt som behövs är tunnt skivad serranoskinka eller parma om man föredrar det. ett par fina apelsinfiler och lite goda oliver, garnera med persilja och finhackad rödlök sen är det bara att hugga in.

Törstsläckare.




Öl i all ära men det är gott med variation.
Jag är ingen expert på Coctails, det är gott att dricka men jag har helst någon annan som blandar dom åt mig.



Det ser mörkt ut.




Ölet som bryggdes för 2 veckor sedan börjar att bli klart för att tappas på flaska.Efter ett par veckors lagring kommer det att va färdigt att drickas.
Påskmaten kommer att smaka mycket bra tillsammans med detta ölet. Redan nu känner man hint av choklad, kaffe, med en frisk arom och viss syrlighet.

Är du sugen på att veta mer om hur du brygger öl hemma, kolla in Svenska Hembryggareföreningens hemsida.
www.shbf.se


Vårsallad




Dagens goda sallad med äpple, torkade vindruvor, bladselleri, krasse och valnötter.
gott och fräscht.  Prova!

Kokosfestival.




Kokossorbet med kokosbrownie.
Sommarbären har ännu inte kommit så mitt tips idag är att titta på torkade frukter och gör något gott på dom.



Gravad lax.



Det här måste provas om man inte har gravat egen lax förut.
Laxen på bilden har gravats med rödbeta och pepparrot men har man bara ett grundrecept så kan man hitta på egna goda kombinationer.

Ingredienser till 1kg rå lax
0.5 dl salt
1 1 dl strösocker
1 1 msk grovkrossad vitpeppar
0.5 0.5 dl grovhackad dill

Gör så här:

1, Blanda socker, salt och vitpeppar

2, Gnid in laxen med blandningen och strö över dillen.

3, Lägg fisken i en plastpåse och lägg i kylen, låt ligga i 2 dagar vänd 2-3 gånger undertiden.

4, Skiva laxen tunnt.





Jag heter Christoffer. Jag jobbar som kock och har gjort det sedan 2003. Här på bloggen kommer jag att dela med mig av min passion för mat och foto.




RSS 2.0