Hemgjort godis.



Chokladkola med havsalt
ca 65st

Ingredienser

2dl     vispgrädde
3,5dl  socker
2dl     honung
200g  70% choklad
havsalt till garnering.


Gör så här: 
1. Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º.
3. Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen.
4. Klicka smeten i knäckformar och toppa med havsalt


Helg.





Enligt Wikipedia.
"Helg kallas tradionellt den tid under vilken en högtid firas. I svensk tradition räknas de kristna helgerna från aftonen före den första högtidsdagen och kan inledas med helgmålsbön och helgmålsringning. Julhelgen räknas från julaftonen till och med trettondagen inklusive mellanliggande vardagar. Jämför även helgdag. I dagligt tal är helg även en benämning på veckoslutet, dvs lördag och söndag."

Jag är kock, Jag är på jobb.

Inspiration av Medelhavet.





En snabb, enkel men fantastiskt god förrätt.
Allt som behövs är tunnt skivad serranoskinka eller parma om man föredrar det. ett par fina apelsinfiler och lite goda oliver, garnera med persilja och finhackad rödlök sen är det bara att hugga in.

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Matbloggstoppen
RSS 2.0