Plommonkompott med vitchokladsorbet och pistagenötter.






Detta är en frisk&god vårdesert, med tanken på att sorbeten inte har någon grädde eller liknande så blir det inte den tunga chokladsmaken som många deserter med choklad har.



Vitchokladsorbet

Ingredienser

300g vitchoklad
50 cl vatten
60g glucose
2st blad gelatin 

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll vatten och glucose i en kastrull och låt koka upp.
Medan blandningen kokar upp hacka chokladen i småbitar och lägg i en metallbunke.
Häll vätskan du kokat upp över chokladen och låt stå ett par minuter, lägg sedan i gelatinbladet och låt smälta.
Rör ihop blandningen med en slickepott tills den är homogen.
Kör den sen i glassmaskinen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Matbloggstoppen

RSS 2.0