Gravad lax.



Det här måste provas om man inte har gravat egen lax förut.
Laxen på bilden har gravats med rödbeta och pepparrot men har man bara ett grundrecept så kan man hitta på egna goda kombinationer.

Ingredienser till 1kg rå lax
0.5 dl salt
1 1 dl strösocker
1 1 msk grovkrossad vitpeppar
0.5 0.5 dl grovhackad dill

Gör så här:

1, Blanda socker, salt och vitpeppar

2, Gnid in laxen med blandningen och strö över dillen.

3, Lägg fisken i en plastpåse och lägg i kylen, låt ligga i 2 dagar vänd 2-3 gånger undertiden.

4, Skiva laxen tunnt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Matbloggstoppen

RSS 2.0